Okresní rada AŠSK Ostrava

Okresní rada AŠSK Ostrava

40 školních sportovních klubů se 1540 členy

Nejbližší soutěže

Okrsková, okresní či krajská kola

Další soutěže

Pořádané centrálou AŠSK ČR

Časopis DO TOHO!
č. 12/2023

Číslo 12/2023 - PDF | eBook
Všechna čísla (40)

Vyhlášení Ostravských sportovních her 2023

8. 6. 2023 (autor: Renata Adamíková)

Foto: Vyhlášení Ostravských sportovních her 2023

8. června 2023 proběhlo vyhlášení 3. ročníku Ostravských sportovních her v Atletické hale v Ostravě - Vítkovicích. Bylo vyhlášeno 10 škol, které získaly nejvíce bodů za umístění a pořádání sportovních soutěží. Ostravské sportovní hry pořádá Okresní rada AŠSK Ostrava ve spolupráci se Statutárním městem Ostrava.

Ve školním roce 2022/2023 jsme uspořádali sportovní soutěže v atletice, přespolním běhu, gymnastice, šplhu, florbalu, minifotbalu, házené, basketbalu, volejbalu, vybíjené a přehazované. Soutěžilo se ve čtyřech věkových kategoriích - žáci 1. - 3. tříd, 4. - 5. tříd, 6. - 7. tříd, 8. - 9. tříd, zvlášť dívky a chlapci. OR AŠSK Ostrava ve spolupráci s učiteli základních škol a sportovními kluby uspořádala 37 okresních kol a vzhledem k velkému počtu přihlášených škol i 45 základních (obvodních) kol. Soutěží se zúčastnilo celkem 4530 žáků z 53 ostravských škol.

Vyhlášení proběhlo v rámci Velkého sportovního dne, který připravilo Statutární město Ostrava zastoupeno náměstkyní primátora Mgr. Andreou Hoffmannovou, Ph.D. a ocenilo 150 žáků z deseti nejúspěšnějších škol. Pro žáky byl připraven sportovní program, žáci si mohli vyzkoušet sporty, které si pro ně připravili trenéři z klubů juda, karate, basketbalu, atletiky, volejbalu a dalších.

Vítězem 3. ročníku Ostravských sportovních her se stala ZŠ Dvorského, Ostrava - Bělský Les, kerá se zúčastnila všech soutěží a byla i pořadatelem řady obvodních a okresních kol, 2. místo obsadila ZŠ MUDr. Lukášové a Klegova a na 3. místě se umístila ZŠ Šenov.

 

  

Pořadí škol: 

  1. ZŠ B. Dvorského, Ostrava - Bělský Les

  2. ZŠ MUDr Lukášové a Klegova, Ostrava - Hrabůvka

  3. ZŠ Šenov

  4. ZŠ Porubská, Ostrava - Poruba

  5. ZŠ Dětská, Ostrava - Poruba

  6. ZŠ Šoupala, Ostrava - Poruba

  7. ZŠ Polanka nad Odrou

  8. ZŠ Vratimov, Dayňská

  9. ZŠ Klimkovice

10. ZŠ Srbská, Ostrava - Výškovice

Celkové pořadí

Fotogalerie

talentOVA!!!

 

 

 

 


ZPĚT